ЕВТИНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

 • Амстердам-ниски цени!
 • Аликанте-ниски цени!
 • Атина-ниски цени!
 • Барселона-ниски цени!
 • Бангкок-ниски цени!
 • Берлин-ниски цени!
 • Букурещ-ниски цени!
 • Франкфурт-ниски цени!
 • Лондон-ниски цени!
 • Мадрид-ниски цени!
 • Хамбург-ниски цени!
 • Ханой-ниски цени!
 • Хонгконг-ниски цени!
 • Шанхай-ниски цени!

Какво предлага България Ер за пътници със специални нужди

Като пътници със специални нужди се определят онези клиенти на „България Ер”, чието физическо или медицинско състояние изисква извършването на допълнителни услуги или оказването на определена специализирана помощ. Авиокомпанията следва да бъде уведомена, за превоза на такива пътници още при извършването на резервация за полет или при закупуването на билета, но не по-късно от три работни дни преди датата на полета, за да може да гарантира извършването на необходимите услуги. Молим да имате предвид, че „България Ер” НЕ превозва пътници на носилка.Основните групи клиенти със специални нужди са:

Пътници с ограничения: това са всички клиенти, които страдат от сериозни хронични заболявания, преживели са скорошни злополуки или хирургически интервенции, пътници, чиято възможност за свободно придвижване или обслужване без чужда помощ е нарушена или затруднена.
При тези пътници „България Ер” изисква писмено лекарско разрешение за способността на пътника да пътува по въздух. Ако по преценка на авиокомпанията, състоянието на пътника изисква придружител, превозът може да бъде отказан, ако придружител не е осигурен за сметка на пътника. В случай, че клиентът има нужда от помощ за придвижване в рамките на летището, тя се осигурява безплатно от авиокомпанията.

Инвалидни колички или други устройства за придвижване с акумулаторни батерии без обслужване (без изтичане на киселина) се приемат на полетите на „България Ер”, при условие, че авиокомпанията е била уведомена поне 24 часа преди полета.
Инвалидни колички/помощни устройства за придвижване с акумулаторна батерия с изтичане на киселина НЕ СЕ ПРИЕМАТ за превоз.

Пътници със заболявания, бременни жени, новородени: това са всички клиенти , които страдат от сериозни хронични заболявания, преживели са скорошни злополуки или хирургически интервенции , бременни жени до 34 седмица или новородени бебета. Превозът им се осъществява след попълване на декларация, и в случай на необходимост лекарско разрешение, с което авиокомпанията се освобождава от отговорност при инциденти или усложнения, причинени от пътуването със самолет. Декларацията и лекарското разрешение следва да се представят не по-късно от три работни дни преди изпълнението на полета. Следните категории пътници не се превозват със самолетите на „България Ер”:
Пътници с инфекциозно заболяване.
Пътници с отблъскващо поведение.
Бременни жени преминали тридесет и четвъртата седмица на бременността си.
Пътници, които са боледували от коронарни тромбози през последните три седмици, освен ако болестта не е била в съвсем лека форма и лекуващият лекар е информиран, че самолетът, в който ще пътува лицето, ще достигне 8000 фута [2400-2500 м] височина.
Пътници с дихателни заболявания, които предизвикват диспнея [задух] в състояние на покой или дори при съвсем леко напрягане. В редки случаи на самолета може да се превозва допълнително кислород, след предварително уточняване с авиокомпанията
Пътници, които са претърпели коремна операция през последните две седмици.
Пътници, които са страдали от спонтанен пневмоторакс, при които белите дробове още не са се разширили напълно.
Пътници, които през последните три седмици са претърпели сериозен кръвоизлив или които страдат от анемия.
Пътници с определени смущения в стойностите на хемоглобина, и по-специално сърповидноклетъчна анемия.
Пътници, страдащи от всякакъв вид психиатрични разстройства могат да бъдат превозени само ако са взели успокоително лекарство и ако имат подходящ придружител
Новородени, преди 7 дни след раждането си
Недоносени новородени без медицинско разрешително

Забележка: При превоз на бебета до 2г., с всяко бебе следва да пътува поне един възрастен пътник.

Непридружени деца: "България Ер” приема за превоз непридружени деца при следните условия:
Деца на възраст от 4 до ненавършени 5 години могат да се приемат за превоз, ако имат придружител осигурен от "България Ер” за цялото пътуване. В този случай авиокомпанията следва да е уведомена най-малко 4 работни дни преди началото на пътуването. Услугата се заплаща допълнително. Едно възрастно лице може да придружава до две непълнолетни лица от едно и също семейство. Ако децата са от едно и също семейство, се плаща само една такса за придружаване.
Деца на възраст от 5 до 12 години пътуват, като непридружени. При резервация и издаване на билет или по време на регистрация за полет се попълва и подписва декларация за непълнолетно лице без придружител /съобщение за транспортиране/. При пристигане на летището на местоназначението непълнолетното лице трябва да бъде посрещнато. 
"България Ер" ви предлага възможността, деца от 12 до18 годишна възраст да получат допълнителни грижи, като непридружени срещу заплащане от минимум 40 евро за  еднопосочен полет в зависимост от дестинацията.За повече информация моля прочетете в саита на България Ер.

Забележки: При резервация за полет родителят или настойникът получава формуляр за иформация касаеща неговото дете, който следва да попълни и предостави на придружаващата стюардеса преди самия полет.
При регистрацията за полета, родителят или настойникът остава на изходното летище до излитане на самолета и поддържа постоянен контакт с представителите на авиокомпанията на летището, докато самолетът пристигне на летището на местоназначението.

За непридружени деца не се правят резервации на полети, които включват нощно спиране или прехвърляне надвишаващо шест часа, освен ако родителят/настойникът не е уредил посрещане на детето и грижа за него на мястото на прехвърлянето.
Децата трябва да притежават всички необходими документи за пътуването: паспорт, виза, здравен сертификат изискван от изходната страна, транзитната страна и страната на местоназначението.

This website is designed by Expedia.bg