ЕВТИНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

 • Амстердам-ниски цени!
 • Аликанте-ниски цени!
 • Атина-ниски цени!
 • Барселона-ниски цени!
 • Бангкок-ниски цени!
 • Берлин-ниски цени!
 • Букурещ-ниски цени!
 • Франкфурт-ниски цени!
 • Лондон-ниски цени!
 • Мадрид-ниски цени!
 • Хамбург-ниски цени!
 • Ханой-ниски цени!
 • Хонгконг-ниски цени!
 • Шанхай-ниски цени!

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ЛОНДОН

Самолетни Билети до Лондон може да резервирате и закупите на нашият сайт www.expedia.bg

По настоящем към дата 28.12.2011г. директни редовни полети изпълняват:

Авиокомпания Bulgaria Air от София до Лондон

Авиокомпания British Airways от София до Лондон

Авиокомпания Easyjet от София до Лондон

Авиокомпания Wizzair от София до Лондон Лутън

Авиокомпания Wizzair от Бургас до Лондон Лутън

Авиокомпания Ryanair от Пловдив до Лондон Станстед.

Предимството на директния полет е че е по къс като времетраене, не се сменя самолет и не на последно място цената е почти винаги по ниска от полетите с прикачване което е в резултат на по малкото такси които се плащат.

Това разбира се не винаги е така, тъй като авиокомпаниите които не изпълняват директни полети често правят промоции за да са конкурентни на пазара, като например CSA и тяхната промоция без такса гориво, която е най високата такса често до 70% от общия размер на таксите.

Друга Авиокомпания която често прави промоции това е авиокомпания Malev те често пускат оферта за 2 пътуват на цената на 1.

Ло̀ндон  е столицата на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и е най–големият метрополис в Европейския съюз. Правилният изговор на името на града е най-близък до Ландън, но в България е придобило гражданственост названието Лондон, останало от транскрипцията от немски отпреди Втората световна война. Наред с Ню Йорк, Париж и Токио, Лондон се счита за един от четирите най-важни глобални града. Населението на Лондон е около 7 556 900 души (2008).
През Лондон тече река Темза, над която са построени множество мостове. Най-известният сред тях е Тауър Бридж (Tower Bridge), построен в края на 19-ти век до крепостта Тауър (Tower of London, „Лондонска кула“), откъдето носи и името си. Други мостове над Темза в центъра на Лондон (от изток на запад) са Лондон Бридж (London Bridge), Саутуарк Бридж (Southwark Bridge), пешеходният Милениъм Бридж (Millennium Bridge), открит през 2000 г., Блекфрайърс Бридж (Blackfriars Bridge), Уотърлу Бридж (Waterloo Bridge), Уестминстър Бридж (Westminster Bridge). Край реката са разположени и по-модерните „Окото на Лондон“ (London Eye) — гигантско виенско колело със 137 метра височина — и покритата зала Millenium Dome, построени в чест на настъпването на третото хилядолетие. През 2008 Millenium Dome е превърната в развлекателен център The O2, .
През 2012 година Лондон ще бъде домакин на XXX летни олимпийски игри. Лондонското метро датира от 1863 г. и е първото метро в света. Едни от най-дългите му линии са Central line, Circle, Victoria и District line. Най-новата и бърза линия на Лондонското метро е Jubilee line. Сега то има 260 станции. Кмет на Лондон от май 2008 г. е Борис Джонсън. Преди 2000-та година градът нямаше кмет и кметска институция.
Сред най-големите забележителности в Лондон са зданието на Парламента с прочутата часовникова кула Биг Бен, Уестминстърското абатство, където се извършват коронациите, сватбите и погребенията на кралското семейство, Бъкингамският дворец - резиденцията на кралското семейство, Катедралата Сейнт Пол, площадите Трафалгар и Пикадили Съркъс. Сред забележителностите в Лондон са и музеят с восъчни фигури на Мадам Тюсо, Британският музей и Природоисторическият музей, включващ 4 зони. Най-голямата търговска улица в Лондон е Оксфорд стрийт (Oxford Street). Лондон е известен с червените си двуетажни автобуси и червените телефонни кабини, грабващи окото на всеки току-що пристигнал турист.

This website is designed by Expedia.bg