ЕВТИНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

 • Амстердам-ниски цени!
 • Аликанте-ниски цени!
 • Атина-ниски цени!
 • Барселона-ниски цени!
 • Бангкок-ниски цени!
 • Берлин-ниски цени!
 • Букурещ-ниски цени!
 • Франкфурт-ниски цени!
 • Лондон-ниски цени!
 • Мадрид-ниски цени!
 • Хамбург-ниски цени!
 • Ханой-ниски цени!
 • Хонгконг-ниски цени!
 • Шанхай-ниски цени!

самолетни билети до Канарските острови

Канарските острови (на испански: Islas Canarias) са архипелаг в Атлантическия океан и една от автономните области на Испания. Разположени са на 100 км от брега на Африка и са испанско владение от 1405 г. Площта им е 7273 кв. км. Най-големият остров и най-населеният (Тенерифе). Най-голям град е Лас Палмас де Гран Канария. Изградени са от базалт. Тропически климат и растителност (банани, цитрусови, лозя, тютюн). Важна транзитна база (пристанището на Санта Крус де Тенерифе и Пуерто де Лас Палмас).
Канарските острови са съставени от седем основни (и множество по-малки) острова
Ел Йеро
Ел Йеро е най-западният остров от архипелага, като главен град е Балберде (10 558 души). Площта му е 278 кв.км. Това е най-младият от островите (1.2 милиона години, но вулканът е сред най-старите на островите. Ел Йеро е вулканичен остров като останалите, но е изключително красив и зелен. Природата му е уникална и изключително богата. Животинският свят тук е доста ограничен. Срещат се зайци, гущери и много хлебарки с огромни размери. Името на острова идва от езика на корените жители на островите Гуанчи и се е наричал HERO или ECERO. По-късно се заменя с кастелянската дума El Herro (в превод ковачница). Местните като гомерците са използвали свиренето с уста за общуване.
Ла Гомера
Ла Гомера е един от седемте Канарски острова, както и един от най-слабо населените (едва 22 000 души). Столицата е Сан Себастиян де Ла Гомера. Има вътрешно летище в южният град Сантяго. Това е единственият от Канарските островите, който не е бил и не е вулкан. Паркът на острова се казва Гарахонай на името на принцеса Хонай и принц Гара и е под закрилата на ЮНЕСКО. Там могат да се срещната папрати, останали непокътнати в развитието си от времето на динозаврите. След редовите съботно-неделни фиести като празник се тачи
Карнавалът на Канарските острови, които всяка година има различна и интересна тема. А веднъж на пет години се празнува Lustrales на св. Гладелупе. Жената донесла християнската религия от Африка. Празниккът е свързан с нескончаеми фиести в продължение на месец, като завършват с религиозно посрещане и изпращане на статуята на светицата както и с магичен светлинен театър в океана. В този период гостите на острова достигат близо милион, хотелите и частините квартири са претъпкани, голяма част от туристите отсядат на Тенерифе и пътуват всеки ден с ферибот до Ла Гомера. Учениците на Ла Гомера имат специален час по свирене с уста (silba) в началното училище. Преди години този начин на общуване е бил много разпространен на острова. И до ден днешен има възрастни хора, който "разговарят" чрез свирене с уста. Гомерците като всички канарци изключително много държат на традициите си. По време на религиозните и светски фиести местните обличат народните си носии и така ходят на работа. Във всеки магазин може да се купи типична народна носия, като размерите са от бебета до възрастни. Островът заема площ от 378 кв. км. и е известен преди всичко с девствената си природа.
Ла Палма
Ла Палма е остров, който заедно с El Herro и La Gomera принадлежи към провинция Санта Крус де Тенерифе. Старото име на острова е San Migel De la Palma. През 2002 година островът е обявен за Биосферен резерват на ЮНЕСКО.Това е най-зеленият остров от всички в групата. Площта му е 706 кв.км.
Тенерифе
Тенерифе е най-големият по площ остров от архипелага на Канарските острови, а също и най-населеният остров в Испания (865 071 души). На територията на остров Тенерифе се намира и най-високият връх в Испания - връх Теиде (3 718 м.) При ясно време от върха на кратера на Тейде, може да се видят всичките острови от групата. Площта на острова е 2034 кв.км. Към администрацията на Тенерифе, спадат островите, Ел Йеро, Ла Плама и Ла Гомера. Именно тук се намира парламента на автономията Канарски острови.
Гран Канария
Гран Канария е вторият най-населен остров от Канарските острови, след Тенерифе. В Гран Канария се намира и най-големият град на Канарските острови, а именно Лас Палмас де Гран Канария (377 203 души). Площта е 1560 кв.км.
ФуертеВентура
ФуертеВентура е най-дългият от Канарските острови, а също и един от по-слабо населените (94 386 души). Старото име на Fuerteventura през 15 век е било Erbane. Въпреки това, Фуертевентура е един от най-населените острови от архипелага по време на летния туристически сезон. Островът изумява с красивите си пустинни гледки, Именно тук са заснети два от епизодите на сагата "Междузвездни войни". Островът се намира само на 90 километра от африканският бряг.
Лансароте
Лансароте е най-източният от Канарските острови с население 132 366 души. На остров Лансароте се намира и националният парк Тиманфая. Посещаван предимно от туристи от САЩ и Канада.Площта е 845 кв.км.
This website is designed by Expedia.bg