ЕВТИНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

 • Амстердам-ниски цени!
 • Аликанте-ниски цени!
 • Атина-ниски цени!
 • Барселона-ниски цени!
 • Бангкок-ниски цени!
 • Берлин-ниски цени!
 • Букурещ-ниски цени!
 • Франкфурт-ниски цени!
 • Лондон-ниски цени!
 • Мадрид-ниски цени!
 • Хамбург-ниски цени!
 • Ханой-ниски цени!
 • Хонгконг-ниски цени!
 • Шанхай-ниски цени!

Летище София - Самолетни Билети

 „Летище София” в качеството си на търговско дружество извършва редица дейности, съпътстващи основната му функция на летищен оператор.
    Водеща сред тях е дейността по предоставяне на услуги по наземно обслужване, за които „Летище София” ЕАД притежава всички необходими лицензи, технически средства, обучен и сертифициран персонал.

    Днес ние извършваме услуги по обработка на самолети, пътници, багажи, товари и поща и зареждане с гориво на ВС за над 65 авиокомпании, изпълняващи полети до и от София. Предлагат се редица допълнителни услуги по сигурността на полети по рискови дестинации, на превозвани ценни и специални пратки, по охрана на самолетите на перона и др. Екипът е високо квалифициран, прилагат се съвременни технологии и гъвкава ценова политика, целяща изграждане на дългогодишни партньорства на базата взаимната заинтересованост и единните цели – безопасност на обслужването, регулярност на полетите, високи качествени стандарти на услугите, удовлетвореност на клиента.

    „Летище София” ЕАД е оператор на магазините за безмитни и „travel-retail” продажби в двата пътнически терминала. Нашата търговска стратегия е да предлагаме широк спектър от продукти и услуги, които по-най-добър начин отговарят на нуждите и характеристиките на пътуващите по международни и вътрешни линии.

    Летище София е най-голямото международно летище в страната, което разполага с качествена аудитория от над пет милиона души годишно – пътници, посрещачи, изпращачи, персонал. Такава аудитория е привлекателна за всеки голям рекламодател, предлагащ стоки и услуги на местния пазар. Летище София осигурява модерни рекламни съоръжения, стратегически разположени на най-атрактивните места в терминалите и извън тях, което прави рекламните кампании при нас високо ефективни.

История:

България не остава встрани от бурното развитие на авиацията през 20-те и 30-те години на ХХ век. За първите полети с въздухоплавателни апарати се използват естествени терени. Първата летателна площадка в град София се е намирала на територията на днешната централна ж.п. гара.

    През 1922 г. се поставя началото на търговските въздушни превози. Успешно са осъществени пробни полети за доставка на пощенски пратки по два маршрута:
София-Горна Оряховица-Варна-Русе и София-Пловдив-Ямбол-Бургас, които трасират първите вътрешни линии.
По-късно, България е една от първите страни, подписали основополагащата Чикагска конвенция за гражданско въздухоплаване.

    От началото на 30-те години полети се изпълняват от естествената писта край село Враждебна, чийто терен е избран за строителството на столичното летище с Указ на българския монарх Цар Борис III от 16 септември 1937 г. Това е рождената дата на Летище София, от която започва неговия 70-годишен път.
Изграждането на летището се осъществява под ръководството на Дирекцията по въздухоплаване към Министерството на железниците, пощите и телеграфите.
    През 1939 г. е открита първата приемна сграда на Летище София, а две години по-късно е завършено и летателното поле с грундова писта за излитане и кацане. Девет години по-късно е конструирана първата бетонна писта с дължина 1050 м.
    През 1949 г. е създадено българо-руско авиационно обединение ТАБСО, чиято структура обединява гражданския самолетен парк и летищата за търговски полети. Поставя се началото на редовните международни линии, свързващи София с другите европейски столици.
    В периода от 1951 до 1965 г. поетапно се модернизират пътническият терминал и пистата, която е удължена до 2720 м, за да може да приема новите по-големи турбореактивни самолети.
    Летищният трафик на София расте с бързи темпове през следващите години, което налага многократно увеличаване на капацитетните способности – построена e отделен терминал за вътрешните полети до Варна, Бургас, Русе, Горна Оряховица, Търговище, а по-късно и нова сграда за пристигащите пътници по международни линии. Пистата е ремонтирана няколко пъти, инсталирани са съвременни аеронавигационни съоръжения, отговарящи на динамично променящите се изисквания на модерната реактивна гражданска авиация.

    В началото на 90-те години в България започват икономически трансформации, ориентирани към пазарните принципи на икономиката. С решение на Министерския съвет на Република България е основано самостоятелно търговско дружество “Летище София”.
  Осем години по-късно е одобрен Генералния план за разширение и модернизация на съществуващата инфраструктура на столичното летище, чиято главна цел е да подготви Летище София за новите пазарни предизвикателства и да осигури необходимия капацитет за бързо развиващия се авиационен сектор с модерен стандарт на летищните услуги и при висока степен на безопасност и сигурност на полетите.

   Разгледайте архивни снимки на Летище София.

Терминал 2

    Летище София посреща 70-ия си юбилей с ново лице. В навечерието на присъединяването на България към Европейския съюз, на 27 Декември 2006 г., врати отвори новият Терминал 2, чиято модерна  архитектура създава асоциация за приземил се сред Софийското поле космически кораб.
    Централната сграда е изградена върху площ от 56 500 кв.м с допълнителна галерия дълга 200 м, със 7 пътнически ръкава. Достъпът до 8-те нива на терминала е улеснен от 12 асансьора и 7 ескалатора. Пасаж свързва залите с покрития автомобилен гараж с 800 паркоместа.
    Терминал 2 разполага с търговски зони на обща площ от 4000 кв.м, предлагащи на пътуващите разнообразни услуги – ресторанти, кафе-барове, магазини, туристически и рент-а-кар услуги, банки и бюра за обмяна на валута.
    Автоматизираната система за сортиране на пътнически багажи с 4-степенна проверка по сигурност, 34-те гишета за регистрация, модерната летищна информационна система са само част от съоръженията, осигуряващи качествено обслужване за 2000 пътника в час „пик”.

    Разгледайте нашите галерии за строежа и пуснатият в експлоатация Терминал 2.


    Терминал 1

    Добре познатият на пътуващите до и от София пътнически терминал получи ново име– Терминал 1. Построен в първата половина на ХХ век, многократно разширяван и дострояван, основно реновиран през 2000 г, той все още съхранява любопитни препратки към най-новата история на континента. Терминал 1 предлага удобен достъп, опростени процедури и ефективно обслужване с всички елементи на съвременния летищен стандарт.
    Общият годишен капацитет на двата терминала на Летище София е 4,4 милиона пътника като Терминал 2 е проектиран по начин, предполагащ неговото разширение в съответствие с нуждите на развиващия се трафик през следващото десетилетие.


    Пистова система

    На 31 Август 2006 г. Летище София въведе в експлоатация нова пистова система, която замени физически и морално остарялата. Новата писта за излитане и кацане е изнесена на 210 м северно от предишната, а източният край на дългото 3600 м съоръжение прехвърля коритото на река Искър по специално изграден мост. Допълнително са изградени нови скоростни и свързващи пътеки за рулиране които осигуряват 20 самолетни движения на час при висока степен на безопасност. Аеронавигационното оборудване на новата пистова система осигурява възможност за кацане в условия на намалена видимост при Категория III по стандарти на ИКАО.
    Изградените две антиобледенителни площадки създават условия за централизиране на тези процедури през зимния сезон, което е елемент от цялостната стратегия на Летище София по опазване на околната среда и намаляване на вредните влияния от летищните дейности.

Към днешна дата 30.04.2010г. може да закупите самолетни билети за следните авиокомпании и дестинации.

 

 

Направление

Авиокомпания

Терминал

 

 

Самолетни Билети Айндховен (EIN)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Амстердам (AMS)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Атина (ATH)

Olympic Air

T2

 

 

Самолетни Билети Атина (ATH)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Барселона (BCN)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Бейрут (BEY)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Берлин (TXL)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Брюксел (BRU)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Брюксел (CRL)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Будапеща (BUD)

МАЛЕВ

T2

 

 

Самолетни Билети Букурещ (OTP)

TAROM

T2

 

 

Самолетни Билети Бургас (BOJ)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Валенсия (VLC)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Варна (VAR)

Wizz Air Bulgaria

T1

 

 

Самолетни Билети Варна (VAR)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Варшава (WAW)

ЛОТ Полски Авиолинии

T2

 

 

Самолетни Билети Венеция/Тревизо (TSF)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Виена (VIE)

Niki Luftfahrt

T2

 

 

Самолетни Билети Виена (VIE)

Австрийски Авиолинии

T2

 

 

Самолетни Билети Виена (VIE)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Дортмунд (DTM)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Дюселдорф (DUS)

Луфтханза

T2

 

 

Самолетни Билети Истанбул (IST)

Турски Авиолинии

T2

 

 

Самолетни Билети Киев (KBP)

Aerosvit

T2

 

 

Самолетни Билети Копенхаген (CPH)

Cimber Sterling

T1

 

 

Самолетни Билети Кьолн (CGN)

Germanwings

T1

 

 

Самолетни Билети Ларнака (LCA)

Cyprus Airways

T2

 

 

Самолетни Билети Ларнака (LCA)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Лондон (LGW)

Easyjet Airline

T1

 

 

Самолетни Билети Лондон (LHR)

British Airways

T2

 

 

Самолетни Билети Лондон (LHR)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Лондон (LTN)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Мадрид (MAD)

Easyjet Airline

T1

 

 

Самолетни Билети Мадрид (MAD)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Малта (MLA)

Ер Малта

T2

 

 

Самолетни Билети Манчестър (MAN)

Easyjet Airline

T1

 

 

Самолетни Билети Милано (BGY)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Милано (MXP)

Easyjet Airline

T1

 

 

Самолетни Билети Милано (MXP)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Москва (SVO)

Аерофлот

T2

 

 

Самолетни Билети Москва (SVO)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Мюнхен (MUC)

Луфтханза

T2

 

 

Самолетни Билети Палма де Майорка (PMI)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Париж (BVA)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Париж (CDG)

Air France

T2

 

 

Самолетни Билети Париж (CDG)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Пафос (PFO)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Прага (PRG)

Чешки Авиолинии

T2

 

 

Самолетни Билети Рим (FCO)

AlItalia

T2

 

 

Самолетни Билети Рим (FCO)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Рим (FCO)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Скопие (SKP)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Тел Авив (TLV)

EL AL Israel Airlines

T2

 

 

Самолетни Билети Тел Авив (TLV)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Тирана (TIA)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Триполи (TIP)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Форли (FRL)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Франкфурт (FRA)

България Ер

T2

 

 

Самолетни Билети Франкфурт (FRA)

Луфтханза

T2

 

 

Самолетни Билети Хаан (HHN)

Wizz Air

T1

 

 

Самолетни Билети Цюрих (ZRH)

Swiss Int.

T2

 

 

Самолетни Билети Цюрих (ZRH)

България Ер

T2

 

 

 

This website is designed by Expedia.bg